A történet…

Hogyan is kezdődött? Talán még akkor, amikor idősebb Szuper Géza maga is kergette a pakkot a Fradi serdülő és ifi csapatában, majd a katonaság után a BKV Előrében, míg meg nem szűnt a csapat (egészen 25 éves koráig). Nagyobbik fia, ifj. Szuper Géza kb. 7 éves lehetett mikor a fradi előkészítő csapatát edző Balogh Csabához került, igen Csaba bá’-hoz, aki annyi mai jégkorongozó “apja” volt., akinek a nevét minden “öreg” ismeri. Leventét ötéves korában vitték le a szülők a Fradiba, s egyből közölte, hogy kapus akar lenni.

Hatévesen (1985. december 1.) már az FTC igazolt játékosa volt. A kölyök korosztály legjobb kapusának választották a 1993-1994-es bajnokságban. A Zell am Seeben megrendezett nemzetközi torna legjobb hálóőre lett 14 évesen. Első felnőtt bajnoki mérkőzését 15 évesen játszotta (1995. október 28., FTC-UTE 9-1).

A jégkorong mellett sokat színészkedett és szinkronizált, s az iskola tanulmányait sem hanyagolta el. A szülők időt és pénzt nem sajnálva – mert abban az időben is minden felszerelést a szülőknek kellett beszerezni, ráadásul itthon nem is nagyon lehetett kapni – úgy döntöttek Leventéből igazis profi kapust nevelnek, ám ezt nemcsak a szülők, de Levente is akarta.

Az FTC csapatával 1997-ben nyert magyar bajnokságot a felnőttek között . A válogatottban 1998. március 22-én mutatkozott be (‘C’ csoportos világbajnoki mérkőzés, Magyarország – Kína 7-1). Hat napra rá ‘C’ csoportos világbajnok lett.

Sikeres próbajáték után, 1998. augusztusában szerződött az OHL-ben (észak amerikai Junior Liga) szereplő Ottawa 67′s csapatához. Memorial Kupa győzelemmel mutatkozott be, megkapta a legjobb újoncnak járó díjat (F.W. Dinty Moore Trophy). Két évvel később a Calgary a negyedik körben draftolta. A következő szezont (2000-2001-es ) a Calgary farmcsapatában, a Saint John Flamesnél töltötte. Szerepet kapott a Calgary Flames előidény mérkőzésein (Minnesota, Vancouver, Edmonton ellen), de a 2001-2002-es szezont ismét a Saint Johnnál kezdte. A folytatásban, a 2002-2003-as idényben 9 alkalommal a Calgary cserekapusa.

Másik NHL-es csapattal a St. Louis Blues-al kötött szerződést 2004-ben, de játszani csak a farmcsapatban tudott (Peoria Rivermen). Az észak-amerikai profi jégkorongliga 2004-2005-ös sztrájkja miatt hazajött és a Dunaújváros csapatát erősítette.

A fehérorosz Dinamo Minszknél kezdte a felkészülést 2005-2006-os szezonra , de az utolsó pillanatban Olaszországba szerződött és az Asiago Lions hálóőre lett.

Németországban próbálkozott 2006-ban, de új csapatával (Duisburg) az utolsó helyen végzett a DEL-ben (német első osztályú liga). Németország után Svédországban folytatta, a Malmö Redhawksban mindössze két mérkőzésen jutott szóhoz.

A következő idényben ismét Olaszországban védett (Milano Vipers). A válogatottra is gondolva elfogadta az Alba Volán ajánlatát és újra haza költözött.

A nemzeti csapattal, 2008 tavaszán, megnyerte, a Japánban rendezett divízió I-es világbajnokságot, így a magyar jégkorong válogatottal, 70 év után, az elitmezőnyben léphetett jégre 2009 áprilisában Svájcban, ahol tisztes helytállást mutattak a fiúk a világ elitjével szemben.

Levente a 2009/2010-es szezonban a német profi jégkorong-bajnokságban (DEL) érdekelt Hannover Scorpionshoz igazolt. A 2009/2010-es bajnokságot bajnokcsapat tagjaként ünnepelhette, hiszen a Scorpions történetében először jutott el a dobogó legfelső fokáig. A folytatás nem ment olyan jól, több hónapos szerződéses egyeztetést követően a 2010/2011-es szezonra az észak-amerikai Arizona Sundogs csapatához igazolt.